0512 - 302 200De Kolk 1a, 9249 MC Frieschepalendirectie.deskans@comprix.nl

Gezonde School

Door mee te doen met de Gezonde School zorgen we als school voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dat vinden wij belangrijk, omdat het bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval. 

Zo stimuleren wij bij ons op school voor een gezonde lunch, gaan we voor gezonde traktaties, verbouwen we groenten en fruit in onze eigen moestuin en doen we mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Ook doen we mee met de Week van de Mediawijsheid, waarbij de kinderen leren hoe ze op een verantwoorde wijze met de media (Whatsapp, nepnieuws etc.) om kunnen gaan.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het thema Welbevinden. Daardoor hebben we o.a. de nieuwste versie van de methode ‘Vreedzame school’ aan kunnen schaffen. 

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over de Gezonde School, klik dan op de volgende link: https://www.gezondeschool.nl/